Onderwijs met een laptop – veelgestelde vragen

Readspeaker

Starthulp laptop instellen

Bovenstaande handleiding is bedoeld voor leerlingen die via school een laptop hebben aangeschaft bij The Rent Company.

Onderwijs met een laptop

Schaersvoorde biedt eigentijds onderwijs aan. Daarvoor is naast het gebruik van papieren leermiddelen de inzet van moderne leermiddelen en ICT noodzakelijk. Leerlingen dragen er, samen met hun ouder(s), verzorger(s), zelf zorg voor dat zij over een laptop beschikken. Door de school wordt een aanbod aan leerlingen gedaan om met een goede laptop aan te schaffen. Bekijk hier het filmpje van de leverancier voor informatie omtrent de keuzemogelijkheden van het abonnement. Hieronder wordt ingegaan op vragen omtrent de (aanschaf van een) laptop. Mocht u na het lezen van dit document nog vragen hebben, neemt u dan contact op met: info@schaersvoorde.nl .

Hoe wordt de laptop ingezet binnen het onderwijs?

De laptop wordt gebruikt voor de toegang tot het digitale leermateriaal. Ook maken de leerlingen gebruik van hun laptop voor het opzoeken van informatie, het (samen) werken aan opdrachten en het oefenen van ICT-vaardigheden.

Op de scholen wordt binnen Microsoft Windows gewerkt met de programma’s van Microsoft Office365 (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Onedrive). Deze licenties worden door school kosteloos aangeboden.

Leerlingen werken ook aan opdrachten en projecten waarvoor gebruik van de laptop niet nodig is. Er is dus sprake van Blended Learning: leren met en leren zonder technologie.

Aan welke eisen moet de laptop voldoen?

Om te kunnen werken binnen het netwerk van de school en met de moderne programma’s stellen we de volgende eisen aan een laptop:

  • Windows 10 of nieuwer
  • Webcam
  • Goede luidspreker en microfoon
  • Beeldscherm: minimaal 11.6” (inch)
  • Opslagcapaciteit: minimaal 128 GB
  • Werkgeheugen: minimaal 4 GB
  • Processor: minimaal Pentium N5030 Quad Core processor
  • Accuduur: minimaal 6 uur

Wat gaat een nieuwe laptop kosten?

In samenwerking met een leverancier krijgt u na aanmelding op de school van uw keuze een aanbod om een passende laptop aan te schaffen. De prijs van een laptop ligt in de buurt van €650,-

Model voor digitale geletterdheid

Kan ik een laptop ook in termijnen betalen?

Via onze leverancier heeft u de mogelijkheid een huurkoopovereenkomst af te sluiten. Hiervoor wordt geen BKR-toetsing uitgevoerd.

Hoe verloopt het bestelproces?

Na verwerking van de aanmelding van uw zoon/dochter ontvangt u in, afhankelijk van de maatschappelijke ontwikkelingen, in mei een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Hierbij ontvangt u ook gegevens om in te kunnen loggen op de webshop van de leverancier. Dit proces is vergelijkbaar met een andere online bestelling. U heeft de mogelijkheid de laptop te selecteren, eventuele accessoires en een verzekering bij te bestellen.

Is er de mogelijkheid accessoires te bestellen?

In de webshop worden, naast de laptop, accessoires aangeboden zoals een beschermhoes, extra adapter en muis. Ook is er de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten. Deze verzekering is bij de huurkoopoptie verplicht en wordt verrekend in het termijnbedrag.

Wanneer wordt de laptop geleverd?

De laptop wordt net voor of bij de start van het schooljaar afgeleverd. Applicaties die voor school nodig zijn, worden op school geïnstalleerd. Voor het schooljaar 2020-2021 is de uitlevering gepland op donderdag 27 augustus 2020 op de locatie Slingelaan in Aalten.

Wat als ik de laptop niet via school wil aanschaffen?

U kunt zelf een laptop aanschaffen bij een andere leverancier. U kunt dan geen gebruik maken van de verzekeringsoptie via de leverancier. Een leerling krijgt dan geen technische ondersteuning door ICT van school, geen automatische wifi en geen vervangend device door leverancier als dat nodig is.

Gaat de school de laptop van mijn zoon/dochter beheren?

De laptops die via onze leverancier worden besteld, worden in een beheersysteem geplaatst. Dit doen we zodat de laptops probleemloos op het wifinetwerk van school kunnen functioneren en bepaalde applicatie die nodig zijn voor school, snel en automatisch geïnstalleerd worden. We gebruiken dit beheersysteem uitdrukkelijk niet om te kunnen zien wat leerlingen op hun laptop doen.

Wat als ik geen laptop kan aanschaffen?

Mocht u om financiële redenen geen laptop kunnen aanschaffen, dan gaan we graag met u in gesprek over een passende oplossing.