FAQ Group: Ondersteuning

Bij wie kan ik terecht als het niet goed met me gaat?

Je eerste aanspreekpunt is de mentor/coach. Bij hem/haar kun je met je verhaal terecht. De coach/mentor denkt met jou en je ouders mee over wat er nodig is. Binnen school zijn er verschillende mensen die jou verder zouden kunnen helpen, denk daarbij o.a. aan een leerlingbegeleider, ambulant begeleider en de BAS.

Lees meer

Wat als ik rekenen echt heel moeilijk vind?

Op Schaersvoorde is er rekenbegeleiding voor leerlingen die rekenen moeilijk vinden. Aanmelding verloopt altijd via de mentor/coach.

Lees meer

Wat als ik faalangst heb?

Op school worden verschillende vaardigheidstrainingen aangeboden, zo ook een faalangsttraining. Hierbij leer je meer grip te krijgen op je angst en beter omgaan met jezelf. Hiervoor kunnen je ouders je aanmelden bij je eigen mentor.Voor meer informatie over de vaardigheidstrainingen kun je kijken op de site onder ons onderwijs en dan naar ondersteuningsaanbod.

Lees meer

Wat merk ik van TOF?

De TOF lessen vinden plaats tijdens het mentoruur. Vijftien lessen per jaar worden er gegeven. De lessen staan vermeld op je rooster. Tijdens de lessen leer je jezelf en je klasgenoten goed kennen en leer je omgaan met jezelf en elkaar.

Lees meer

Wat doet een leerlingbegeleider?

Een leerlingbegeleider praat met je als je het moeilijk hebt en de mentor/coach onvoldoende voor je kan betekenen. Je praat meerdere keren met de leerlingbegeleider met als doel dat je je beter gaat voelen en weer zonder extra begeleiding verder kan. Mocht dit onvoldoende opleveren, dan gaat de leerlingbegeleider in overleg met jou en je […]

Lees meer

Wat als ik huiswerk maken/plannen moeilijk vind?

Op het voortgezet onderwijs krijg je meer huiswerk dan op de basisschool. Hier moet je misschien aan wennen. Tijdens de mentorlessen wordt er extra aandacht besteed aan het plannen en organiseren van je schoolwerk. Mocht je meer ondersteuning nodig hebben, dan is een studievaardigheidstraining mogelijk iets voor jou. Mocht dit ook onvoldoende helpend zijn, dan […]

Lees meer

Wat als ik autistisch ben?

Dan ben je op school hartstikke welkom. Heel vaak is er niks extra’s nodig en draai je gewoon net als ieder ander mee in de klas. Soms is er wel wat meer nodig en moeten docenten goed weten hoe ze het beste met je om kunnen gaan. In overleg met je ouders, mentor/coach en zorgcoördinator/orthopedagoog […]

Lees meer

Wat als ik AD(H)D heb?

Ook dan ben je hartstikke welkom. Zo normaal mogelijk draai je mee in je klas op je eigen niveau. Mocht je meer nodig hebben, dan gaan we in overleg met elkaar. We doen niet meer dan nodig, maar wel wat nodig is om je zodanig te ondersteunen dat je een diploma kunt halen.

Lees meer