LOB en decanaat

Toen je in groep 8 van de basisschool zat, stond je voor een belangrijke keuze: welk schooltype zal ik volgen en op welke school zou ik dat willen doen? Inmiddels zit je op Schaersvoorde. De brugsmurf van klas 1 is uitgegroeid tot een jongmens, die de overstap gaat maken naar de bovenbouw. In het tweede van het vmbo/havo of derde jaar van het vwo wacht je een nieuwe keuze. Welk profiel zal ik gaan kiezen? Deze keuze zal de verdere invulling van je schoolloopbaan bepalen en tevens van invloed zijn op de eventuele studie die je na je tijd op Schaersvoorde zult  gaan volgen. 

Samen met je mentor, aan de hand van opdrachten, de interactieve methode Qompas en de LOB-week ga je nadenken over de verschillende profielen en vakken, maar vooral ook over jezelf. Keuzes maken begint namelijk met de vraag: wie ben ik? Pas als je in kaart hebt wat je interessant vindt, waarin je goed bent en wat je belangrijk vindt, weet je immers waarnaar je op zoek bent. Pas dan kun je een keuze maken. 

Dit keuzeproces doorloop je echter niet alleen. Je vrienden en klasgenoten staan namelijk voor dezelfde keuze. Praat er daarom ook met anderen over. Ook je ouders of verzorgers kunnen je helpen. Zij kennen je immers misschien wel het best van iedereen. Maar ook je mentor en je leraren kunnen een prettig klankbord zijn en soms tot verrassende inzichten laten komen. Door met anderen te praten over wat je bezighoudt, wat je twijfels zijn en wie je bent, orden je jouw eigen gedachten, wat het kiezen makkelijker zal maken.