Locatienieuws HAVO

Mededelingen

Foto Koch
Op 4 november 2020 wordt door de fotograaf van foto Koch individuele foto’s genomen van de klas 1 t/m 3 leerlingen en
13 november 2020 van de klas 4 t/m 6 leerlingenen groepsfoto’s van de examenkandidaten. Voor de leerling die op die dag niet in de gelegenheid is geweest om een individuele foto te maken, is er nog een mogelijkheid gepland op 18 november van 10.45 tot 11.45 uur. U heeft hierover informatie ontvangen in een aparte e-mail.

Start schooljaar

Ook dit jaar was er voor elke klas binnen havo een introductie georganiseerd. Helaas anders dan wij voor ogen hadden maar toch. Voor de eerstejaarsleerlingen, in de volksmond de brugklassertjes genoemd, was het extra spannend. Een nieuwe school, nieuwe klasgenootjes, nieuwe boeken, onbekende docenten…… gelukkig waren deze leerlingen voor de zomervakantie al wel een keer met hun klas bijeen geweest en hadden zij in de zomervakantie alvast een klassenfoto ontvangen met daarop hun nieuwe klasgenootjes. De twee mentoren, mevr. De Vries en mevr. Derksen, verwelkomden op dinsdag 1 september jl. deze brugklassers. Na eerst verder kennisgemaakt te hebben in de klas ging met verder met een speurtocht door Aalten. Niet om Aalten nu zo goed te leren kennen maar wel elkaar. De opdrachten waren daar ook op gericht. Uiteindelijk eindigde iedereen met ijsje in het dorp en waren de eerste vriendschappen gesloten. Een goed begin ……

De heren Van den Bosse en de Goede begeleidden de leerlingen van de tweede klas. Ook hier werd met elkaar kennis gemaakt, voor zover nodig, middels sport en spel. Na de middag werden de lessen al weer opgestart. Geen tijd te verliezen.

De derdejaars introductie vraagt altijd wat meer. De klassen zijn sterk verschillend ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit alles heeft te maken met het feit, dat aan het eind van de tweede klas de leerlingen of naar het vwo gaan of naar de havo. Best wel even wennen voor iedereen. Gelukkig werd alles in goede banen geleid door de ervaren mentoren mevr. Beerten, mevr. Beumer en mevr. Brinks. Daarnaast hebben deze klassen op een iets later tijdstip een hele dag gewerkt aan slim je zelf zijn. Vanuit de methode Remind worden de leerlingen door jongeren gestimuleerd om na te denken over zichzelf. Centraal op deze dag staan het doelgericht kiezen, keuzes kunnen maken die helemaal bij jezelf passen en om in het moment te zijn waardoor je je prestaties kan verbeteren. De leerlingen ontvangen ook een mooi boek hiervoor dat gedurende het gehele schooljaar gebruikt wordt tijdens de mentorlessen. In dit boek wordt kennis en inspiratie gegeven om mee te experimenteren, er wordt geprikkeld om met je motivatie aan de slag te gaan en wordt de ruimte gegeven om te ervaren hoe het is om bewust te kiezen.

De introductie in het vierde jaar is ook altijd een spannende. Leerlingen komen bij elkaar in de klas op basis van hun profiel- en vakkenkeuze. Daarnaast hebben wij dit jaar voor het eerst een H4go klas. Door omstandigheden waren de mentoren de heer Kennis en mevr. Arink niet aanwezig deze dag maar andere collegae hebben zo goed en zo kwaad als dat ging het proberen op te vangen. Mevr. Chevalking en de heren Reitsema en de Winter waren er gelukkig wel.

Het eindexamen staat voor de deur van de vijfdejaars leerlingen. Spannend jaar. Is er überhaupt een eindexamen? Wie zal het zeggen. Doordat leerlingen uit V4 en V5, leerlingen van buiten af en leerlingen die het verleden jaar zijn afgewezen bij het examen ook in deze klassen komen (met ieder hun eigen unieke vakkenpakket), is de samenstelling behoorlijk anders dan de klas het jaar ervoor. Gelukkig weten daar de mentoren Adriaanse, Storm en Somsen wel raad mee. Men maakte hernieuwd kennis binnen de kring en via het bekende krantenmeppen zijn de namen zo weer geleerd.

Kortom, alles en iedereen staat in de startblokken om er een prachtig jaar van te maken. Wij doen ons best.


Het havo-team