Locatienieuws VWO en GO

Mededelingen

Foto Koch

Op 4 november 2020 worden door de fotograaf van foto Koch individuele foto’s genomen van de klas 1 t/m 3 leerlingen en
13 november 2020 van de klas 4 t/m 6 leerlingen en groepsfoto’s van de examenkandidaten. Voor de leerling die op die dag niet in de gelegenheid is geweest om een individuele foto te maken, is er nog een mogelijkheid gepland op 18 november van 10.45 tot 11.45 uur. U heeft hierover informatie ontvangen in een aparte e-mail.

Start schooljaar VWO en GO klassen

GO1
Het nieuwe schooljaar is al weer even op weg. Voor iedereen, maar vooral voor uw kind: een spannende periode. Dat we nu rekening moeten houden met allerlei richtlijnen rondom het Coronavirus, maakt dat de start erg bijzonder was; beslist geen gewone start zoals we dat gewend zijn.
Wat hebben we tot nu toe gedaan?

  • De leerlingen hebben elkaar en hun klassenleraar leren kennen tijdens de introductie.
  • Allerlei praktische zaken zijn geregeld (kluisjes, Wifi, inloggen, schoolpasjes, klassenapp, klassenvertegenwoordigers, etc.)
  • De leerlingen hebben kennis gemaakt met hun docenten en de verschillende vakken.
  • De leerlingen beginnen het schoolgebouw te kennen en weten waar ze moeten zijn.
  • We zijn opgestart met het werken in de Learning Portal: de periodedoelen zijn ingepland en de werkpaden klaargezet.
  • Veel vak-lessen zijn al gegeven en de leerlingen zijn ijverig aan de slag gegaan.
  • De leerlingen hebben hun coach ontmoet, de gesprekken staan in de agenda en zijn volop aan de gang.
    Wij zijn er trots op dat onze leerlingen van GO1 zo snel hun plekje gevonden hebben op hun nieuwe school en in hun nieuwe klas!

GO2
We zijn weer begonnen! Eindelijk weer in de klas, we hebben elkaar gemist en het is weer fijn om samen in een lokaal te zitten. De ramen blijven open, dus dikke truien en daarover een vest is het modebeeld dit najaar. De leerlingen zijn goed aan het werk in de portal, maar lezen ook nog in een (ouderwets) boek.
Iedere ochtend lezen we eerst een kwartier en daarna kijken we het journaal, Lubach of soms een stukje cabaret. Een fijne start van de dag.

GO3
In GO3 werken de leerlingen voor het merendeel van de vakken in de portal met de digitale methode van Noordhof. Zo worden vakinhoudelijk goed voorbereid op de bovenbouw. Leerlingen zijn daar tevreden over, dat is goed om te zien. In deze methode is het vaak mogelijk om een leerroute te volgen die past bij je niveau en interesse. Docenten kunnen bij deze digitale methoden de vorderingen van leerlingen goed individueel monitoren. In het derde leerjaar is daarnaast uiteraard de profielkeuze als belangrijke rode draad aanwezig. Leerlingen krijgen daarvoor diverse tools aangereikt, om deze keuze zo goed mogelijk te kunnen maken.

VWO

V3
De introductiedag heeft in het teken gestaan van kennismaking met elkaar, ook is een aantal praktische zaken betreffende het laatste schooljaar in de onderbouw aan de orde geweest. Leerlingen gaven aan dat ze na de lange periode van schoolsluiting wel weer zin hadden om te beginnen. Tot slot hebben we en fietstocht gemaakt met elkaar. Lekker actief het schooljaar begonnen!

V4
De introductiedag heeft in het teken gestaan van kennismaking met elkaar, ook is een aantal praktische zaken betreffende de bovenbouw aan de orde geweest. Leerlingen gaven aan dat ze na de lange periode van schoolsluiting wel weer zin hadden om te beginnen. Tot slot hebben we taart gegeten samen met de leerlingen uit de V4B-klas, kortom: een ontspannen begin van het nieuwe schooljaar.

De introductie bij V4B is goed verlopen. We hebben ons vooral bezig gehouden met groepsvorming. Elkaar beter leren kennen met allerlei activiteiten en een stuk taart eten omdat dat niet alleen gezellig is, maar ook vooral erg lekker.
Ik kijk erg positief terug op de introductie. Jammer dat we geen activiteit buiten de school konden doen, maar van de andere kant: We hebben wel veel aandacht gehad voor elkaar en meer duidelijkheid gekregen over hoe de 4e klas eruit ziet. Al met al een goede dag voor iedereen.

V5
Op dinsdag 1 september zijn we, als introductie, met de leerlingen van beide V5 klassen naar De Gulle Smid in Winterswijk gefietst. Het was prachtig weer voor zowel het fietsen als voor het roeien bij het restaurant. Na een drankje op het terras weer terug naar Aalten met een picknick onderweg. Even zonnen bij een ruïne. Een ontspannen start van het jaar!

V6
De leerlingen uit vwo-6 verzamelden zich tijdens de introductiedag in de Aula. Hier werden ze toegesproken door mevrouw Stroes over het komende laatste schooljaar. Daarna gingen de vwo-6 leerlingen in groepjes uiteen om samen lekkere hapjes te maken. Deze mochten ze ‘s middags meenemen naar de Slingeplas alwaar de leerlingen en mentoren samen kwamen. Bij de Slingeplas hebben we samen gegeten, onder het genot van een drankje. Het was fijn om iedereen weer te zien en te spreken op de eerste schooldag.

Wat vinden onze leerlingen?

Het begin van het schooljaar ging heel goed. We konden gelukkig gewoon weer naar school, die online lessen waren toch niet heel handig. We moesten nog wel afstand houden van de docenten, maar niet meer van andere leerlingen. Sommige mensen hebben mondkapjes op dat is wel even wennen.
Benthe Valkhof.

Meneer Stegeman heeft voor onze klas een kneusjesbox besteld. Een doos vol planten die eigenlijk niet meer verkocht kunnen worden, maar die je nog prima kan verzorgen. We verdeelden de klas in 2 en 3 tallen. Elk groepje kreeg een plantje. Eerst gingen we op internet informatie zoeken over de plant zodat je weet hoe je je plant moet verzorgen. Ieder groepje had een andere soort plant, dus de planten moesten over het hele klaslokaal worden verspreid, de 1 moest in de zon staan, de ander weer niet enzovoort. Het ziet er leuk uit en ik denk dat de klas dit heel leuk vindt om te doen. Ook al ging het bij sommigen minder goed dan bij anderen.
Lena Kraaijenbrink