Locatienieuws Winterswijk

Start schooljaar

Wat keken we ernaar uit om onze leerlingen weer te mogen begroeten na een schooljaar met onzekerheden omtrent alle Corona-perikelen. Gelukkig mochten we iedereen weer in goede gezondheid ontvangen. Klasgenoten, vrienden en vriendinnen keken ernaar uit elkaar weer te zien! En wat was het weer fijn. We hebben op 1 september jl. een hele leuke introductie voor alle klassen georganiseerd. En zoals u kunt lezen was het een geslaagde dag!

Klas 1
Nieuwsgierigheid, bescheidenheid en enthousiasme proefden we toen onze nieuwe brugklassers de school binnen druppelden voor de introductie. Wat waren ze enthousiast om hun nieuwe klasgenoten en leraren te leren kennen. Aan de hand van een ganzenbord werd het ijs gebroken. De leerlingen tekenden zichzelf aan de hand van ‘beeld van jezelf’ en speelden Levend Stratego in het Rommelgebergte. De foto’s geven een sfeerimpressie van de geslaagde introductiedag!

Klas 2
Voor klas 2 was de kennismaking-introductie dag in september er één waarbij behalve aan regels, rooster en schoolzaken, ook ruim aandacht besteed werd aan samenwerken en omgaan met individuele verschillen. Bij Outdoor Winterswijk kwamen de leerlingen voor verschillende fysieke uitdagingen te staan die in veel gevallen alleen uit te voeren waren door elkaar daadwerkelijk te helpen. Het was voor docenten leuk en leerzaam om te zien hoe leerlingen met de opdrachten omgingen, teleurstelling verwerkten en uitdagingen oppakten.
Leerlingen gaven na afloop aan dat het vooral super tof was geweest.
Leerzaam en leuk, dus ik denk dat we mogen concluderen dat het succesvol was.

Klas 3
Met klas W3A zijn we tijden onze introductiedag naar Zwembad Jaspers geweest. Daar hadden de badmeesters een parcours gemaakt waarin onze leerlingen konden laten zien dat ze ook in het water best sportief kunnen zijn: duiken, springen en onder water zwemmen……….het zwem-ABC werd er nog maar eens bijgehaald!
Na deze sportieve ochtend, konden de leerlingen genieten van hun welverdiende bakje patat.
Kortom: het was een gezellige, sportieve en smakelijke dag.

Klas 4
Traditioneel gaat klas 4 dansen bij Vieberink in Aalten. Stijldansen? Nee… helaas is dat te ouderwets geworden blijkbaar! Onze leerlingen hebben een cursus dansen gehad, gewoon los dansen zeg maar. Zouden ze dan toch de dansvloer op gaan met hun favoriete jongen of meisje dat ze al vanaf klas 1 op het oog hebben tijdens hun afsluitende gala eind dit schooljaar? We zullen het zien. Onze leerlingen het hebben het ontzettend naar hun zin gehad en gingen vol energie op de fiets weer terug naar het mooie Winterswijk.