MuZIEum

Op donderdag gingen we met klas 3, en op de vroege morgen zat de stemming er al lekker in! We werden op beide dagen hartelijk ontvangen door mensen met een visuele beperking. Mooi om te zien hoe empathisch onze leerlingen hiermee om gingen.

In groepjes werden we de verschillende ruimtes ingestuurd, zo was er een doe plein, waar we met allerlei verschillende visuele beperkingen opdrachten gingen doen. Braille, tekenen, mikado en een quiz. Ook hadden we een gesprek met iemand die hulp krijgt van een hond. Hoe is het om op je hond te moeten vertrouwen?

Onze leerlingen kwamen met mooie vragen, en ze hadden veel respect. “Wat staan deze mensen positief in het leven ondanks hun beperking!” Daarnaast was er een extreem donkerbeleving. We werden met een taststok en een gids een donkere ruimte ingestuurd, daar kregen we een hele route. Zo was ik met een groepje leerlingen op vakantie in Parijs. We gingen met de trein, kwamen aan bij het hotel, ondertussen kwamen we langs terrasjes, bruggetjes en wijnbarretjes. Spannend, maar vooral erg indrukwekkend.

De leerlingen wilden na afloop graag zien waar ze gelopen hadden, en hoe het er allemaal uitzag. “Helaas”, vertelde onze gids. “Ik kan ook niet even spieken om te zien hoe het eruit ziet”. Het was ontzettend indrukwekkend en leerzaam. Nadien konden de leerlingen nog heel even de stad van Nijmegen in, de diverse fastfoodketens zijn weer goed gesponsord. Maar ook werd er lekker even geshopt.
Al met al een mooie dag, die ze hopelijk niet meer zullen vergeten!