Connect-klas

Readspeaker

Vind je het spannend om naar het VO te gaan?
Er zijn kinderen voor wie de overstap naar de middelbare school geen kleine stap is maar een reuze sprong. De kinderen vinden het spannend en krijgen al buikpijn als ze moeten denken aan wisselen van lokalen, verschillende docenten en dan ook nog eens pauze houden met kinderen die je niet kent. Of kinderen waarbij vermoed wordt dat ze gaan vastlopen op de middelbare school of geen overzicht zullen hebben in het huiswerk.

Wij willen op Schaersvoorde iets betekenen voor deze leerlingen. Een zachte landing. Een plek om rustig te wennen aan de middelbare school in een kleine setting met begeleiding op het gebied van leren-leren en sociale vaardigheden maar ondertussen ook wennen aan het wisselen van lokalen en het hebben van verschillende docenten.

Op Schaersvoorde zijn wij bezig met verschillende initiatieven om kleinschaligheid te bevorderen en alle leerlingen te zien en de hulp te geven die ze nodig hebben. Eén van de initiatieven is de Connect-klas. In deze Connect-klas krijgen kinderen uit groep 8 die na de zomervakantie zullen starten op Schaersvoorde 7 bijeenkomsten voor de zomervakantie én een aantal bijeenkomsten nadat ze gestart zijn op school om in een kleine setting rustig te wennen. De Connect-klas is voor alle niveaus. Deze bijeenkomsten zijn de dinsdagmiddagen na de meivakantie van 13.00 tot 15.00 op onze locatie Slingelaan in Aalten.

Meer informatie
Meer informatie kunt u opvragen bij de leerkracht van groep 8 van de basisschool. De aanmelding voor deze groep gaat ook via de basisschool.

Leerlingen die extra zorg nodig hebben en in aanmerking komen voor het Pluspunt en al gesprekken hebben gehad met onze PO/VO coördinator volgen via het Pluspunt een overstaptraject. Voor deze leerlingen is de Connect-klas niet bedoeld.

Vragen
Zijn er nog vragen naar aanleiding van de informatie van de basisschool? Dan kunt u een e-mail sturen naar:
connect-klas@schaersvoorde.nl