Technasium projectdagen

Afgelopen week zijn de Technasium projectdagen geweest voor HV1 en HV2 klassen. Een aantal leerlingen vertellen wat ze hebben gedaan:

Klas 1: We begonnen met het verzamelen van alle kinderen en we kregen uitleg over de ‘Technasium challenge’ die we gingen doen. De eerste challenge was het maken van een lange of stevige brug. We kregen alleen papier en tape om dit te maken. Het was een leuke challenge. We hebben nog veel meer challenges gedaan, waaronder een vlieger of vliegtuigje maken. Ook was er een opdracht om een houten hamer te laten vallen op een chocozoen zonder dat deze zoen kapot ging. We hadden 1 papiertje om de zoen te beschermen en te zorgen dat de zoen niet kapot ging door de hamer. De challenges waren allemaal heel leuk bedacht. Tijdens een challenge, gingen er steeds verschillende groepen naar de brainexpander, om daar het project van het Loohuisbos project te presenteren. Wij vonden dit zeker een geslaagde dag!

Door: Minke, Lotte en Rozemarijn

Klas 2: Voor het klimbos in Ruurlo hebben klassen een nieuwe klimbaan ontworpen met een eigen thema. Tijdens de Technasium projectdag hebben wij deze baan gepresenteerd voor de opdrachtgever van het klimbos. Dat gebeurde rond een tafel waarop al onze maquettes stonden (in de vorm van de baan). De groepjes vertelden over de eigen maquettes en wat onze ideeën waren. We vertelden ook over de veiligheid en wat de maquette met ons gekozen thema te maken heeft. Wij (GO2A) hebben uiteindelijk gewonnen en verschillende ideeën van onze baan worden misschien ooit gebruikt in een toekomstige klimbaan. Daarnaast hebben wij net als de 1e klassen meegedaan met de ‘Technasium challenge’.