Uitnodiging digitale ouderavond alcohol, roken en blowen

Uitnodiging digitale ouderavond alcohol, roken en blowen

Beste ouder, verzorger,

Pubers en alcohol, roken en blowen: de middelbare schooltijd is een periode waarin jongeren ermee te maken gaan krijgen. Sommigen gaan experimenteren of soms wel wat meer. Je komt het vast tegen in de opvoeding van je kind(eren). Moet ik het nu verbieden? En heeft het wel zin wat ik zeg? Wanneer moet ik me zorgen maken? Dat zijn wellicht vragen die je hebt als ouder/opvoeder.

Ouderavond

Normaal gesproken zouden we een ouderavond over dit thema op school kunnen houden. Nu in corona-tijd doen we het anders. We nodigen je dus van harte uit om deel te nemen aan één van de digitale ouderavonden die de komende periode door Iris in de Buurt Achterhoek gegeven worden over alcohol, roken en blowen in de opvoeding. Daarin wisselen we uit hoe je situaties in de praktijk aanpakt en wat wel en niet werkt. Herkenning gegarandeerd!

Wanneer?
Er zijn twee verschillende ouderavonden:
Voor ouders van onderbouwleerlingen: maandag 18 januari 2021
Voor ouders van bovenbouwleerlingen: maandag 25 januari 2021
Tijd: 19:30-20:45 uur.

Aanmelden digitale ouderavond

Als je graag deelneemt, stuur dan voor maandag 11 januari een mailtje naar preventie@iriszorg.nl Vermeld daarin de volgende gegevens:

  • Welke datum je wilt deelnemen (let op verschil boven- en onderbouw)
  • Je naam
  • De leeftijd van je kind(eren)
  • Via welke school je deelneemt

Hoe werkt het?

Je neemt thuis achter de computer, laptop, tablet of mobiele telefoon deel. Na aanmelding krijg je uitleg en een link om deel te nemen per mail. We houden het aantal deelnemers per avond beperkt. En we zorgen dat de avond veilig en prettig verloopt voor alle deelnemers. Je kunt je nu al aanmelden. Aanmelden met je partner of een andere ouder kan natuurlijk ook.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de site www.helderopvoeden.nl en in het Blad van Nix:          

https://www.trimbos.nl/docs/54962fc1-622d-4966-88cf-859d9295823b.pdf

Als je je zorgen graag al eerder of liever individueel wilt bespreken, dan kun je natuurlijk contact opnemen met de mentor van de school. Maar je mag ook altijd rechtstreeks bellen of mailen met Iris in de Buurt: via 088-6061600 (vraag naar Iris in de Buurt Achterhoek) of preventie@iriszorg.nl.

Zie de site voor meer info www.iriszorg.nl