Valentijnsdag in Winterswijk

Op 14 februari jl. zijn leerlingen van onze 1e klassen vanwege Valentijnsdag het dorp ingegaan en hebben een roos aangeboden aan mensen, met aan de roos een hart met een zelfgemaakt gedichtje, een haiku.

Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, het bestaat uit drie regels, de eerste regel bestaat uit 5 lettergrepen, de tweede regel uit 7 en de derde regel weer uit 5 lettergrepen. Bij het vak Nederlands zijn leerlingen onder leiding van Robin Lendering met het maken van een haiku aan de slag gegaan. Ze hebben een hartje uitgeknipt en hierop hun zelf bedachte haiku opgeschreven en aan de roos bevestigd met een strikje. De leerlingen hebben de roos aan willekeurig iemand aangeboden en hebben, als mensen hier toestemming voor hebben gegeven, een foto gemaakt.

Leerlingen kwamen enthousiast weer op school met leuke foto’s en verhalen over de reacties van mensen. Een reactie van één van de dankbare ontvangers willen we hieronder delen.

Lieve mensen,
14 februari liep ik aan het begin van de middag in het centrum van Winterswijk en werd ik aangesproken door enkele leerlingen van uw school. Zij boden mij een roos aan. Wat een lief gebaar. Het raakte mij op dat moment heel diep, omdat mijn man in juni jl. overleden is.
Ik stuur hierbij de foto die ik zojuist heb gemaakt. Heel veel dank, het is zo belangrijk dat tieners leren dat er meer in de wereld is.