Veel gestelde vragen

Aan welke eisen moet de laptop voldoen?

Om te kunnen werken binnen het netwerk van de school en met de moderne programma’s stellen we de volgende eisen aan een laptop:
Windows 10 of nieuwer
Webcam
Goede luidspreker en microfoon
Beeldscherm: minimaal 11.6” (inch)
Opslagcapaciteit: minimaal 128 GB
Werkgeheugen: minimaal 4 GB
Accuduur: minimaal 6 uur

Hoe verloopt het bestelproces?

Wanneer u geen informatie heeft ontvangen, neem dan even contact op met de school.

Is er de mogelijkheid accessoires te bestellen?

In de webshop worden, naast de laptop, accessoires aangeboden zoals een beschermhoes, extra adapter en muis. Ook is er de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten. Deze verzekering is bij de huurkoopoptie verplicht en wordt verrekend in het termijnbedrag.

Wat zijn de specificaties eigen laptop?

Het moet een laptop zijn die draait onder Windows, versie 10 of 11, met een minimale accuduur van 6 uur en up-to-date antivirussoftware. Op Chromebooks en Macbooks kan geen ondersteuning door ICT van de school geboden worden.

Ook dient de laptop een goed functionerende camera en luidspreker te hebben.

Wat zijn de consequenties als ik de laptop niet via school aan wil schaffen?

  • U kunt geen gebruik maken van de verzekeringsoptie via onze leverancier.
  • Een leerling krijgt dan geen technische ondersteuning door ICT van school.
  • Geen automatische wifi.
  • Geen vervangend device door onze leverancier als dat nodig is.

De specificaties waaraan de laptop moet voldoen staan op de website www.schaersvoorde.nl. Het moet een Windows 10 device zijn, de accuduur minimaal 6 uur en up-to-date antivirussoftware. Microsoft Office kan door de leerling met een eigen school inlogaccount geïnstalleerd worden op een laptop.

Ook dient de laptop een goed functionerende camera en luidspreker te hebben.

Hoe lang kan een laptop gehuurd worden?

In het overzicht op de flyer van The Rent Company staan de huurtermijnen. De minimale huurtermijn is drie jaar. Na afloop van de huurperiode ontvangt de huurder de borg terug.

Wat als ik geen laptop kan aanschaffen?

Mocht u om financiële redenen geen laptop kunnen aanschaffen, dan gaan we graag met u in gesprek over een passende oplossing.

Kan ik een laptop in termijnen betalen?

Via onze leverancier heeft u de mogelijkheid een huurkoopovereenkomst af te sluiten. Hiervoor wordt geen BKR-toetsing uitgevoerd.

Bij huur betaalt u zowel de aanschaf van de laptop als het abonnement in maandelijkse of jaarlijkse termijnen. Omdat u huurt blijft de laptop gedurende looptijd eigendom van The Rent Company. Aan het einde van de looptijd heeft u de mogelijkheid om de laptop over te nemen tegen inhouding van de borg. U kunt de laptop ook terugsturen, dan krijgt u de vooraf betaalde borg terug.

Bij koop betaalt u alles in een keer en ontvangt u daardoor een korting van 2% op de totaalprijs. Daarnaast is de laptop bij koop direct uw eigendom

Hoe lang gaat een laptop mee?

Als er normaal met een laptop om wordt gegaan, gaat een laptop ongeveer 4 jaar mee. Als u na afloop van het contract de laptop nog wilt gebruiken, kan dat. Zijn er storingen, dan zijn deze voor eigen rekening.

Welke software moet ik installeren op de laptop?

We maken gebruik van Office365 (Word/Excel/Teams, etc.). Deze software is gratis te downloaden voor elke leerling van Schaersvoorde. De download is te vinden onder de inloggegevens van de leerling, die elke leerling krijgt aan het begin van de schooltijd. Digitaal lesmateriaal wordt via de online omgeving van school aan de leerlingen verstrekt. Elk jaar staat het digitale materiaal voor het schooljaar waarin de leerling zit, klaar.

De gebruiker is eigenaar van de laptop. Software kan zelf geïnstalleerd worden. Wanneer de laptop niet meer functioneert, kunnen we in overleg besluiten de laptop op te sturen naar The Rent Company.

Waarom biedt The Rent Company geen zwaardere laptops aan?

De aangeboden laptops zijn samengesteld voor gebruik op school. Voor het schoolgebruik is de aangeboden laptop voldoende. Wanneer de laptop ingezet zou worden voor het spelen van spelletjes, kan dit tot performance problemen lijden.

Een laptop die meer kan, met een I5 of I7 processor, is ook veel duurder. Wij hebben er voor gekozen om betaalbare laptops in het assortiment op te nemen, die aansluiten bij de werkzaamheden die de leerling uitvoert.

Staat er ook dyslectie software op de laptop?

Specifieke dyslectie software kan bij de mentor aangevraagd worden. ICT verzorgt dan de software en de handleiding om dit te installeren.

Waar slaat een leerling documenten op?

Elke leerling krijgt een eigen school e-mailadres met eigen OneDrive met opslag. Daar kan tijdens de schoolperiode alle informatie opgeslagen worden.

Hoe reëel is een accuduur van 7 uur voor een laptop?

De accu van een laptop gaat in de loop van de tijd achteruit. De accu dient bij aanschaf minimaal 6 uur mee te gaan. In de les hebben we onvoldoende stopcontacten om alle laptops aan een lader te zetten.
Wanneer de batterij niet voldoende meer is, en u heeft een laptop via The Rent Company, kan de batterij vervangen worden. Deze omruilgarantie zit binnen de service van The Rent Company.

Is het mogelijk om alleen service af te nemen met een eigen laptop?

Dit is niet mogelijk. Ook levert The Rent Company alleen beschermhoes en muizen bij laptops die geleverd zijn door dit bedrijf.

Vragen over reparaties en garantie laptops The Rent Company

Wanneer u een Easy4u zekerheidspakket hebt aangeschaft, bent u verzekerd van snel herstel. In veel gevallen is dit gratis, bijvoorbeeld wanneer er een fabrieksfout is of wanneer de laptop door normaal gebruik niet meer goed werkt.
Als de laptop kapot is als gevolg van schade, bijvoorbeeld van de tafel vallen of bij vochtschade, reken we een beperkt eigen risico van 50 euro.
In sommige gevallen, wanneer de monteur ziet dat de laptop opzettelijk kapot is gemaakt, worden de volledige reparatiekosten in rekening gebracht. Gelukkig komt dit niet vaak voor.
Als er een reparatie aan de laptop wordt uitgevoerd die niet binnen het Easy4u zekerheidspakket uitgevoerd dient te worden, krijgt de ouder altijd eerst een prijsopgave. Zij kunnen deze prijsopgave goedkeuren, waarna de laptop gerepareerd wordt.

Informatiefilmpje The Rent Company

Tijdens de infoavond werd er een filmpje getoond door The Rent Company. Dit filmpje is hier terug te kijken.

Hoe ziet het nieuwe havo/vwo onderwijs eruit?

Persoonlijk onderwijs. Je werkt aan je eigen (leer-)doelen en we helpen je je talenten te ontwikkelen. We maken je nieuwsgierig en dagen je uit om op onderzoek uit te gaan, samen te werken, kritisch te zijn en je talenten te gebruiken. We helpen jou hierin je weg te vinden.

Begeleiding door je coach

Elke week spreek je je persoonlijke coach. Je coach begeleidt jou, bijvoorbeeld bij het plannen van je
werk. Je maakt ook afspraken over hoe je je leerdoelen gaat behalen.

Onderwijs op maat

Elke leerling leert anders. Wij bieden onderwijs op maat en spelen in op verschillen tussen leerlingen op niveau, leerstijl en tempo. Misschien kun je sneller of op een hoger niveau een vak volgen. Of heb je wat extra begeleiding nodig. Veel lesmateriaal is digitaal, dus je werkt vaak op je laptop. Maar je leert ook uit boeken.

Wat is VWO+?

Als je meer uitdaging zoekt, nieuwsgierig bent en extra werk aankunt, dan is vwo+ iets voor jou. Je krijgt in vwo+ extra lesstof en projecten. Een voorbeeld van een verrijkingsmodule is bijvoorbeeld de module psycho-educatie. Hier leer je op een andere manier naar jezelf kijken. Heel interessant!

Wat is Technasium (O&O)?

Schaersvoorde is een Technasiumschool. In het Technasium staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal. In leerjaar 1 t/m 3 krijgen alle leerlingen van havo, vwo en vwo+ dit vak. Je werkt bij O&O in teamverband aan een opdracht van een echt bedrijf. Zo leer je samenwerken, plannen, organiseren en projectmatig werken. Onderzoek & Ontwerpen is een bèta georiënteerd vak. Jouw ondernemende en creatieve vaardigheden komen goed van pas!

Hoe ziet een lesdag eruit?

Zeer afwisselend, diverse vakken wisselen elkaar af. Soms ga je naar een andere locatie voor de gymlessen. Er zijn pauzes om even uit te rusten en nieuwe vrienden te maken tijdens de lunch. De dag begint rond 8.15 uur en eindigt meestal rond 14.30. Je leert op verschillende manieren, zowel binnen als buiten de school. Je krijgt les in een leslokaal en het Technasiumlokaal, je werkt aan projecten, gaat op excursie en leert tijdens sport- en culturele activiteiten.

Is er een havo/gtl klas?

In principe niet, tenzij het nodig blijkt te zijn. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor deze klas.

Kun je Latijn e/o Grieks volgen?

Helaas niet.

Bij wie kan ik terecht als het niet goed met me gaat?

Je eerste aanspreekpunt is de mentor/coach. Bij hem/haar kun je met je verhaal terecht. De coach/mentor denkt met jou en je ouders mee over wat er nodig is. Binnen school zijn er verschillende mensen die jou verder zouden kunnen helpen, denk daarbij o.a. aan een leerlingbegeleider, ambulant begeleider en de BAS.

Wat als ik rekenen echt heel moeilijk vind?

Op Schaersvoorde is er rekenbegeleiding voor leerlingen die rekenen moeilijk vinden. Aanmelding verloopt altijd via de mentor/coach.

Wat als ik faalangst heb?

Op school worden verschillende vaardigheidstrainingen aangeboden, zo ook een faalangsttraining. Hierbij leer je meer grip te krijgen op je angst en beter omgaan met jezelf. Hiervoor kunnen je ouders je aanmelden bij je eigen mentor.
Voor meer informatie over de vaardigheidstrainingen kun je kijken op de site onder ons onderwijs en dan naar ondersteuningsaanbod.

Wat merk ik van TOF?

De TOF lessen vinden plaats tijdens het mentoruur. Vijftien lessen per jaar worden er gegeven. De lessen staan vermeld op je rooster. Tijdens de lessen leer je jezelf en je klasgenoten goed kennen en leer je omgaan met jezelf en elkaar.

Wat doet een leerlingbegeleider?

Een leerlingbegeleider praat met je als je het moeilijk hebt en de mentor/coach onvoldoende voor je kan betekenen. Je praat meerdere keren met de leerlingbegeleider met als doel dat je je beter gaat voelen en weer zonder extra begeleiding verder kan. Mocht dit onvoldoende opleveren, dan gaat de leerlingbegeleider in overleg met jou en je ouders kijken of er meer nodig is. Je kunt denken aan meer ondersteuning op school of buiten school.

Wat als ik huiswerk maken/plannen moeilijk vind?

Op het voortgezet onderwijs krijg je meer huiswerk dan op de basisschool. Hier moet je misschien aan wennen. Tijdens de mentorlessen wordt er extra aandacht besteed aan het plannen en organiseren van je schoolwerk. Mocht je meer ondersteuning nodig hebben, dan is een studievaardigheidstraining mogelijk iets voor jou. Mocht dit ook onvoldoende helpend zijn, dan zou ondersteuning in de BAS iets kunnen betekenen. Hier kun je werken aan je leerdoelen. Dit gaat altijd in overleg met je ouders.

Wat als ik autistisch ben?

Dan ben je op school hartstikke welkom. Heel vaak is er niks extra’s nodig en draai je gewoon net als ieder ander mee in de klas. Soms is er wel wat meer nodig en moeten docenten goed weten hoe ze het beste met je om kunnen gaan. In overleg met je ouders, mentor/coach en zorgcoördinator/orthopedagoog gaan we kijken wat je nodig hebt om een diploma te kunnen halen.

Wat als ik AD(H)D heb?

Ook dan ben je hartstikke welkom. Zo normaal mogelijk draai je mee in je klas op je eigen niveau. Mocht je meer nodig hebben, dan gaan we in overleg met elkaar. We doen niet meer dan nodig, maar wel wat nodig is om je zodanig te ondersteunen dat je een diploma kunt halen.

Uit welke profielen kan ik kiezen?

Je kunt kiezen uit de volgende profielen:

  • PIE ( Produceren Installeren en Energie)
  • BWI (Bouwen Wonen en Interieur)
  • D&P ( Dienstverlening en Producten)
  • Z&W (Zorg en Welzijn)
  • Groen

Hoe werken hier de keuze uren?

Voor de eerste lesuren van iedere schooldag schrijf je je in voor een Stilte – uur, een Vak – uur of een Doe – uur. In een Stilte uur ben je zelfstandig in stilte aan het leren of huiswerk aan het maken. In het Vak uur is de vakdocent aanwezig om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen met huiswerk voor dit vak. In het Doe-uur werk je aan samenwerkingsopdrachten met klasgenoten, kun je je voorbereiden op een presentatie of andere opdrachten. Soms worden er ook Thema uren aangeboden waar je je voor kunt inschrijven. Bijvoorbeeld het Thema uur Creatief, ICT of Hand en Nagelverzorging.

Wat is Mijn wereld en ik?

Mijn Wereld en Ik noemen we ook wel een leergebied; twee dagelijkse lesuren waar leerstof van verschillende vakken samen aan bod komt: Nederlands, mens & maatschappij, drama, godsdienst en mentoraat. Ook het nieuws, het lezen van boeken en tijdschriften krijgt veel aandacht.

Wat houdt vmbo met leerwegondersteuning in?

  • Je volgt de eerste twee leerjaren alle lessen in een kleine klas (maximaal 16 leerlingen).
  • Iedere klas heeft twee eigen mentoren die onderdeel zijn van het lwo-team, dat bestaat uit gespecialiseerde, betrokken en deskundige docenten.
  • De leerlingen houden zowel in klas 1 als in klas 2 dezelfde mentoren.
  • In het eerste leerjaar start je elke lesdag met twee lesuren van je eigen mentor in het eigen lokaal voor meer structuur en begeleiding.

Is de vmbo onderbouw aan de Slingelaan een school in school?

De lessen van de onderbouw, met name de leerlingen die Basis-Kader met of zonder LWO aanwijzing, vinden merendeel plaats in dezelfde gang aan de Slingelaan. Leerlingen zitten zo in een vertrouwde omgeving waar ze elkaar en hun docenten makkelijk kunnen ontmoeten.

LWOO is dat een bijzonder niveau in het onderwijs?

Nee, Het lwoo is er voor vmbo-leerlingen die extra hulp nodig hebben bij het behalen van hun diploma. Je volgt dus gewoon een VMBO opleiding waarin je vooral in leerjaar 1 en 2 extra ondersteuning krijgt.

Bij wie kom ik in de klas?

Dat hoor je als je voor de vakantie komt kennismaken. Doordat we al contact hebben gehad met je leerkracht van groep 8 weten we wel hoe we zo goed mogelijk rekening kunnen houden met je wensen. Dat lukt misschien niet altijd, maar gelukkig leer je je klasgenoten snel kennen en maak je snel nieuwe vrienden.

Ik heb een ICT-probleem, wat nu?

Je kunt dan een mail sturen naar helpdesk@schaersvoorde.nl. Vermeld zo duidelijk mogelijk je probleem en je leerlingnummer.

Wat als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

In de meeste gevallen kun je kiezen voor ‘wachtwoord vergeten’, zodat je je mail kunt resetten. Als dit niet kan of niet werkt kun je een mail sturen naar helpdesk@schaersvoorde.nl.

Mag je je mobiel gebruiken op school?

Niet altijd. Natuurlijk wel als je geen les hebt. Als je les hebt kun je je mobiel soms gebruiken om bijvoorbeeld iets te oefenen of op te zoeken. Het kan ook zijn dat de docent je vraagt je mobiel in de telefoontas te doe

Is er wifi op school?

Ja, je gebruikersnaam voor je Microsoft 365 account zijn direct je inloggegevens voor de school wifi.

Wat als ik een tussenuur heb?

We proberen dit zeker in de onderbouw zoveel mogelijk te voorkomen. In een tussenuur kun je op school blijven en bijvoorbeeld alvast aan je huiswerk gaan.

Wat moet je allemaal meenemen naar de middelbare school?

Tijdens de introductie maak je samen een overzicht wat je allemaal mee moet nemen.

Ik ben ziek, wat nu?

We vragen je ouders dan om je voor half 9 ziek te melden bij de schooladministratie. Dat kan door te bellen naar 0543 491100 of door te mailen naar absentie@schaersvoorde.nl.

Mag je nog juf en meester zeggen?

Op het voortgezet onderwijs zeggen leerlingen meneer of mevrouw. Maar het geeft niet als je je een keer vergist hoor 😉

Waar laat ik mijn jas?

Aan de kapstok of in je kluisje als je deze hebt gehuurd.

Waar laat ik mijn fiets?

In de daarvoor aangewezen fietsenstalling. Denk je er ook aan je fiets op slot te zetten? Helaas is dat nodig.

Wat doe ik in de pauze?

Dat mag je zelf weten. Je kunt samen met je klasgenoten een frisse neus halen op het plein, een balletje trappen of gezellig chillen in de brainexpander (Slingelaan) of aula/kantine.

Wat gebeurt er als een docent ziek is?

We proberen zoveel mogelijk lessen op te vangen of het rooster aan te passen. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je een tussenuur hebt. Je kunt dan op school blijven en bijvoorbeeld in de mediatheek aan de slag met schoolwerk.

Wat doe ik als ik vrij wil vragen?

Je ouders kunnen schoolverlof aanvragen. Hiervoor staat een aanvraagformulier op de site. Dit formulier kunnen ze sturen naar je teamleider. Dit kan bijvoorbeeld voor bijzondere jubilea. Lees hierover meer op de website bij schoolverlof.

Wat moet ik doen als ik tijdens een lesdag ziek wordt?

Ga naar de leerlingenbalie (Slingelaan/Stationsplein) of de conciërge (Dinxperlo/Winterswijk) en overleg of je zo ziek bent dat je niet op school kunt blijven.

Wat moet ik doen als ik te laat ben?

Je meldt je bij de leerlingenbalie (Slingelaan/Stationsplein) of de conciërge (Dinxperlo/Winterswijk). Je krijgt dan een briefje waarmee je toegang hebt tot de les. In Magister wordt aangegeven dat je te laat in de les was. Ben je veel te laat, dan haal je de gemiste les in.

Heb ik veel huiswerk op de middelbare school?

Huiswerk bestaat uit het maken van oefeningen en het voorbereiden van toetsen. Het is heel verschillend hoeveel tijd je hiervoor kwijt bent. Gemiddeld ben je ongeveer een uur kwijt aan werk voor school. Is het meer dan 2 uur, praat er dan over met je coach.

Kun je op school printen?

Ja, je krijgt aan het begin van het schooljaar een tegoed om te kunnen printen. Mocht je tegoed op zijn, dan kun je tegoed bijkopen. Over het algemeen hebben de meeste leerlingen genoeg aan het tegoed van school.

Heb ik een agenda nodig?

Om goed te kunnen plannen is het een aanrader om een agenda met een weekoverzicht te gebruiken. Je noteert hierin zelf je huiswerk en kunt je planning ook in je agenda opschrijven. Op deze manier heb je meer overzicht, dan wanneer je alleen Magister gebruikt.

Hoe kun je makkelijk je weg vinden?

De ene locatie van Schaersvoorde is groter dan de andere. Je zult snel je weg vinden. In het rooster staat bijvoorbeeld duidelijk aangegeven op welke verdieping je het lokaal kunt vinden en elk lokaal heeft een eigen nummer.

Kan ik mijn spullen opbergen als ik op school ben?

Je kunt je spullen bij je houden in je tas of een kluisje huren.

Hoe gaat aanmelden in z’n werk?

Als je van je leerkracht van groep 8 een advies hebt gehad en hebt besloten voor welke school je wilt kiezen kunnen je ouders via de site een aanmeldformulier invullen. Op dit aanmeldformulier geven je ouders ook aan dat ze toestemming geven om informatie van de basisschool door te geven aan Schaersvoorde. Daarna is er contact tussen je basisschool en Schaersvoorde om zo goed mogelijk in beeld te krijgen wat we over jou moeten weten om je goed te kunnen begeleiden.

Wie bepaalt op welk niveau ik ga beginnen op het voortgezet onderwijs?

Je leerkracht van groep 8 geeft een advies mee en Schaersvoorde zal je op dit niveau inschrijven. Je kunt zelf bepalen op welke locatie van Schaersvoorde je je wilt inschrijven, tenzij je een LWO-verklaring hebt. VMBO met leerwegondersteuning wordt, de eerste twee leerjaren, alleen aangeboden op de Slingelaan.

Wat is Magister?

Magister is een online website en app waarop je kunt zien welk huiswerk je hebt en welke cijfers je hebt gehaald. Ook wordt in Magister bijgehouden of je aanwezig bent, of je een keer te laat bent geweest of andere bijzonderheden. Ook kun je je via Magister inschrijven voor bijvoorbeeld sportdagen of keuze uren.

Hoe weet ik mijn rooster?

Hiervoor kun je inloggen op Untis.

Moet je een iPad of laptop aanschaffen?

Ja, we vragen de leerlingen die in klas 1 starten om een laptop aan te schaffen. Dit kan via een aanbod van Rent Company, op basis van huur of koop. Wil je of kun je geen laptop aanschaffen, dan kun je op school gebruik maken van een device van school. Deze mag niet mee naar huis. Kijk voor meer informatie op onze site of op de site van Rent Company: https://rentcompany.nl/easy4u-abonnement/ouders-van-vo-scholieren

Zijn alle devices geschikt om op school te gebruiken?

Nee, kijk voor meer informatie en minimale technische specificaties op onze website.

Nemen leerlingen van alle leerjaren al een laptop mee naar school?

Nee, vanaf 2021-2022 gebruiken de leerlingen die onderwijs volgen in leerjaar 1 en 2 op alle vestigen een eigen laptop naast de boeken. . Voor de leerlingen die in de bovenbouw onderwijs volgen gelden verschillende afspraken per vestiging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de teamleider.

Zijn er ook nog gewone boeken?

Bij veel schoolvakken wordt er naast de laptop gebruik gemaakt van leer- en/of werkboeken. De boeken worden besteld door school bij Van Dijk.

Wat doet een mentor/coach?

Een mentor begeleidt een klas bij bijv. de introductie, de TOF lessen, regelt klassikale zaken en geeft de klassenlessen. Een coach begeleidt een leerling en spreekt deze leerling één keer per 2 weken. Deze gesprekken gaan over welbevinden, resultaten, reflecteren op leerervaringen en het stellen van doelen. Ook is de coach het aanspreekpunt voor ouders. Drie keer per jaar zijn er LOC (Leerling – Ouder – Coach) gesprekken.

Is er een introductie?

Ja, voor de lessen gaan beginnen na de zomervakantie maak je uitgebreid verder kennis met je klas en de school.

Wat zijn LOC gesprekken?

LOC gesprekken zijn gesprekken tussen de Leerling, de Ouder en de Coach. Deze gesprekken gaan over hoe het gaat met de leerling (op school), welke doelen een leerling stelt voor de komende periode, welke keuzes een leerling moet gaan maken, welke hulp er nodig is om de gestelde doelen te halen, etc. We verwachten dat ouders zich voor elk LOC gesprek inschrijven via het leerlingaccount van Magister.

Wat is LOB?

LOB betekent Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. We vinden het belangrijk dat je jezelf goed leert kennen en weet waar je sterke kanten en ontwikkelpunten liggen. Als je jezelf goed kent, kun je ook goede beslissingen nemen bijvoorbeeld over je vakkenpakket, profiel of vervolgopleiding. Bij LOB bieden we gastlessen, bedrijfsbezoeken, ondersteuning op school bij te maken keuzes, voorlichtingen, etc. De decanen regelen alles rondom LOB in samenwerking met mentoren/coaches.

Wat zijn TOF lessen?

Alle leerlingen in leerjaar 1 worden op unieke wijze begeleid op sociaal-emotioneel gebied.

Met het programma THINK Op het Voortgezet onderwijs (TOF) willen we je helpen om jezelf beter te leren kennen en hoe je positief kunt blijven denken ook als het soms tegen zit. Hierdoor hopen we dat je beter voor jezelf op kunt komen en op een fijne manier omgaat met anderen. De TOF lessen worden gegeven door een trainer van THINK, de mentor is ook altijd aanwezig.

Wie helpt me om te leren leren en te leren plannen?

Dit gebeurt op verschillende manieren. Je vakdocenten zullen tips geven hoe je voor hun vak het beste kunt oefenen en leren. Daarnaast besteden mentoren en coaches aandacht aan leren leren en leren plannen. Is dat nog niet genoeg (en dat kan heel goed, want dit is best lastig), dan kun je extra trainingen volgen via school om te leren hoe je kunt leren en hoe je kunt plannen. Informeer maar bij je coach.

Maak ik voor de zomervakantie al kennis met mijn nieuwe klas?

Ja, voor de zomervakantie kom je al een keer op school en maak je kennis met je mentor/coach en je nieuwe klas.

Hoe gaat het als je niet op school je lessen kunt volgen?

Als je ziek bent, ben je ziek. Dan ga je eerst uitzieken en daarna pas weer met school bezig. Knap je op, dan kun je via klasgenoten en via Magister erachter komen wat je hebt gemist en kijken hoe je dat zo goed mogelijk kunt inhalen. Heb je veel gemist, overleg dan met je coach om samen een planning te maken.

Moet je thuisblijven omdat iemand in je omgeving bijvoorbeeld corona heeft dan volg je de lessen vanuit huis via Teams. Je kunt een Teamsles op 2 manieren volgen; een docent of klasgenoot belt je via Teams of de Teams les staat in je Teamsagenda en je kunt zelf op deelnemen klikken om aan te sluiten bij de les. Ben je niet online op het moment dat je hier wel verwacht wordt, dan zal de docent je absent melden in Magister.