Schaersvoorde

Blijf hoop houden en aan je droom werken!

Readspeaker

Blog. Geplaatst op 12-01-2024

Alle jongeren denken af en toe na over hun toekomst. Over wat ze willen worden en hoe ze hopen dat hun leven er later uitziet. Sommige leerlingen zijn daar heel bewust mee bezig. Zij kiezen een specifiek vakkenpakket met een bepaalde reden of zijn naast school heel druk met sport of de muziek. Zij hebben een droom en jagen die na.

Hammoudi is een jongen uit Syrië. Zijn droom is om met zijn familie in een vrij land te wonen en om dokter te worden. Om deze droom te kunnen realiseren, maakt hij – te voet – de reis van Syrië naar Europa. Eenmaal in Nederland blijkt dat deze helse tocht hem niet direct te brengen waar hij op hoopte. Hij geeft niet op en gaat door.

Een documentaire over de droom van Hammoudi zouden onze leerlingen bekeken hebben tijdens de kerstviering. We vinden het belangrijk dat de jongeren op onze school de wereld met open blik tegemoet treden en zich verantwoordelijk voelen voor de wereld om hen heen. Het zien van dit soort documentaire helpt daar zeker bij.

Door de aangescherpte corona-maatregelen is het programma is de laatste week gewijzigd en hebben de kerstvieringen met de leerlingen een andere invulling gekregen. De boodschap van de documentaire blijven we echter uitdragen aan de leerlingen: laat je, ondanks tegenslag, niet uit het veld slaan. Blijf hoop houden en aan je droom werken