Schaersvoorde

Welkom op Schaersvoorde

Readspeaker

Blog. Geplaatst op 12-01-2024

Wij zijn een brede regionale scholengemeenschap en proberen er daarom voor te zorgen dat iedereen zich bij ons op school thuis voelt en dat we een breed palet aan vakken, niveaus en activiteiten aanbieden.

Daarnaast bieden we ook extra ondersteuning, als je extra hulp nodig hebt; extra modules, als je extra wilt worden uitgedaagd; en extra buitenschoolse activiteiten, als je het leuk vindt om na schooltijd met nog van alles bezig te zijn, variërend van haken tot cabaret en sport tot de schoolkrant.

Bij ons op school kun je onderwijs volgen op alle mogelijke niveaus, van vmbo, met of zonder leerwegondersteuning (lwoo), t/m vwo, met of zonder extra uitdaging. Ook bieden we vijf profielen aan in het vmbo, waarvan sommige technisch zijn, anderen zich richten op bijvoorbeeld zorg en welzijn of dienstverlening en producten en ook hebben we het profiel “Groen”. Binnen de havo- en vwo-afdeling volg je ook het technasiumonderwijs, waarbij je in het vak onderzoeken en ontwerpen van alles produceert, vaak in opdracht van het bedrijfsleven of maatschappelijke partners, zoals het ziekenhuis in Winterswijk.

Ook aan kunst en cultuur doen we van alles, zoals onze S-factor talentenjacht, en we richten ook de blik naar buiten. Daarom hebben we partnerschappen met onder andere voetbalclub de Graafschap, het Artez conservatorium in Enschede, sportpark Zuid en de Koppelkerk in Bredevoort. Zo bereiden we jullie niet alleen voor op het eindexamen, maar ook op een zinvolle rol in de maatschappij, want Schaersvoorde is meer dan alleen een school!