Schaersvoorde

Naar het vervolgonderwijs

Readspeaker

Blog. Geplaatst op 12-01-2024

En dan opeens zit uw zoon of dochter in groep 8. Het lijkt alsof het gisteren was dat je hem of haar voor het eerst naar de basisschool bracht en nu opeens ligt de focus op de stap naar het vervolgonderwijs.

Voor sommige groep 8 leerlingen is het al lang duidelijk naar welke middelbare school ze graag willen na de zomervakantie. Via broers of zussen weten ze al een beetje wat hen te wachten staat. Voor andere kinderen kan het spannender zijn; welk advies krijg ik, naar welke school wil ik het liefst en hoe gaat die overstap?

Om leerlingen (en hun ouders) te helpen bij deze overstap organiseren we informatiebijeenkomsten voor ouders, worden kennismakingslessen voor groep 8 leerlingen georganiseerd en is er het open huis in januari. In samenwerking met de basisscholen is er de warme overdracht om ervoor te zorgen dat uw zoon of dochter een goede start op Schaersvoorde zal hebben. Op onze site kunt u al veel informatie vinden. We nodigen u van harte uit voor de informatieavonden op 4 en 9 november 2021 en het open huis op zaterdag 22 januari 2022, van 10.00 -15.00 uur. Mocht u vragen hebben over ons onderwijs- en ondersteuningsaanbod, dan kunt u altijd contact met ons opnemen (groep8@schaersvoorde.nl).

We denken graag met u mee welke mogelijkheden wij voor uw zoon of dochter kunnen bieden. U bent van harte welkom op Schaersvoorde.