Schaersvoorde

De scholen weer open

Readspeaker

Blog. Geplaatst op 12-01-2024

Vanaf 2 juni is de school weer open. We verwelkomen nu weer regelmatig leerlingen op onze locaties. Dat is fijn, maar ook wel weer een pittige opgave. Hoe richt je een school in met alle richtlijnen van de overheid. Hoe combineer je afstandsonderwijs en onderwijs op school op een goede manier.  Hoe zorg je dat enthousiaste, springerige pubers de regels van het RIVM een beetje naleven als je weet hoe lastig het voor volwassenen al is om steeds die 1,5 meter in acht te nemen. We zullen het werkendeweg ondervinden en daarop steeds onze keuzes aanpassen.

Ondertussen ruim 370 geslaagde leerlingen

Voor de examenleerlingen was het een bizar jaar. Vanaf de zomervakantie krijg je van docenten en teamleiders te horen dat het belangrijk is dat je de planning goed voor ogen houdt. En dan opeens gaat alles schuiven en wordt het onzeker. Wel starten met schoolexamens of toch weer niet. Wel eindexamens of toch weer niet. Geen gala, geen vakanties met vrienden en geen spannende uitslagdag. Ondanks alle veranderingen en onzekerheden is 98% van alle examenleerlingen geslaagd en zullen een paar leerlingen half juni een poging doen om alsnog te slagen. Alle geslaagde leerlingen verdienen een groot compliment dat ze in deze onzekere tijden het hoofd koel hebben kunnen houden. Door hun inzet en de ondersteuning van docenten en ouders hebben zij een diploma als start voor de volgende stap in hun leven. Dit diploma zullen ze ontvangen op de geplande datum. De invulling van de diploma-uitreiking zal wel anders zijn. We zorgen voor een zo feestelijk mogelijke bijeenkomst in deze coronatijd.

Zorg voor jezelf en elkaar

Het is een bijzondere situatie en het vraagt veel van ons allen om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. We wensen iedereen sterkte en hopen ook in deze tijd recht doen aan ons motto dat iedereen wordt gezien. Zorg goed voor jezelf, heb oog voor elkaar en neem contact op als je het gevoel hebt dat we iets of iemand over het hoofd zien