Schaersvoorde

Een fijne zomer

Readspeaker

Blog. Geplaatst op 12-01-2024

Vrijdag 17 juli zijn de vakanties in onze regio begonnen. Zowel leerlingen als medewerkers waren er hard aan toe. Het was voor iedereen een intensief jaar. Ik denk dat ook veel ouders ernaar uit hebben gezien. Ook zij hebben een pittige periode achter de rug. Het is niet niks om de pubers te blijven stimuleren en motiveren om aan het werk te gaan. Zeker niet als hij of zij ook nog aan het worstelen is met de hele situatie. En al helemaal niet als ouders zelf ook thuis moeten werken en/of zich zorgen maken over de toekomst van hun baan of bedrijf.

Ik ben trouwens erg onder de indruk van leerlingen het hebben opgepakt. Het is heel veel leerlingen gelukt om – natuurlijk met (soms veel) hulp van school of thuis – door te gaan met het schoolwerk. Daarnaast hebben ze laten zien dat ze zich relatief eenvoudig aanpassen aan de situatie; elke keer weer. Ook wil ik ze een compliment geven voor de manier waarop ze steeds probeerden zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Ook al het lastig en zeker niet altijd zichtbaar, in gesprekken met veel jongeren hoorde ik dat ze er heel erg mee bezig waren en dat ze probeerde het goed te doen.

Doorkijkje naar volgend schooljaar

Het is prettig dat jongeren redelijk goed kunnen omgaan met veranderingen. Want ook volgend jaar zullen we nog te maken hebben aanpassingen in verband met het coronavirus. Gelukkig mogen – zoals het nu tenminste uitziet! – alle leerlingen weer tegelijk naar school. Er zijn echter de nodige aanpassingen nodig om ervoor te zorgen dat onze collega’s veilig hun werk kunnen doen. Dat betekent onder andere een andere inrichting van het klaslokaal, een aanpassing in de starttijd en eindtijd van de school, kortere middagpauzes, ruimte voor wisseltijd tussen de lessen, voor sommige leerlingen andere pauzeruimte. Ik ben er overtuigd dat dat ons samen ook weer gaat lukken. Ik hoop daarbij wel dat we in de loop van het schooljaar een aantal maatregelen mogen versoepelen.

Geniet en blijf gezond

Nu tijd voor ontspanning. Iedereen een hele fijne en gezonde zomer gewenst.