Schaersvoorde

We zijn weer gestart

Readspeaker

Blog. Geplaatst op 12-01-2024

De vakantie is voorbij en na de introductie-activiteiten zijn de lessen ook weer echt begonnen. Leerlingen en docenten zijn weer blij om op school te zijn en om iedereen weer te zien. De eerste weken zijn echter anders dan vorig jaar. Geen introductiekampen en geen reis met de klasgenoten naar Frankrijk, Engeland, Duitsland of Italië. Daarvoor in de plaats lastige regels over afstand houden en hygiëne.


Als school willen we graag dat het in onze school over onderwijs gaat en dat we onze energie kunnen steken in het contact met de leerlingen om hen te helpen om alles uit zichzelf te halen. Helaas ontkomen we er niet aan om ons nu ook bezig te houden met maatregelen in verband met COVID-19.


Iedereen doet zijn best, maar het is lastig. Je bent gewend om even naar de docent te stappen als je een vraag hebt. Als docent of ondersteuner voelt het als vanzelfsprekendheid om die leerling even te helpen als het nodig is. Op sommige plekken hebben docenten daarom mondkapjes of gezichtsbescherming op. Maar zeker niet altijd. En wat doe je dan als een leerling valt of wordt gestoken door een wesp? Natuurlijk helpen we deze leerling dan. Dat past bij ons, want we hebben oog voor elkaar.

Bij onze locatie aan de Slingelaan is een mooie tent neergezet. In deze ruimte mogen de leerlingen pauzeren zodat de collega’s (die onderling allemaal 1,5 meter moeten houden) in het gebouw meer ruimte hebben. Daarnaast is er veel aandacht voor de ventilatie. Nu kunnen de ramen open en dat zorg voor genoeg frisse lucht. Daarnaast laten we experts naar onze gebouwen kijken om te bepalen wat er nodig is voor de herfst en de winter. Deze onderzoeken kunnen alleen worden gedaan als de klassen vol leerlingen zitten (en de ramen eventjes dicht zijn). Verder houden we de landelijke en regionale ontwikkeling scherp in de gaten. Wordt dus vervolgd.


Ondertussen genieten we vooral van het feit dat alle leerlingen er weer zijn en hopen we dat dit de komende tijd zo kan blijven.